A.Σ. ΛΕΥΚΟΣ ΛΩΤΟΣ

02/03/2015: Ο Λευκός Λωτός άνθισε στο Ναύπλιο

Το Φεστιβάλ που τιμά και αναδεικνύει το Πνεύμα και την Κουλτούρα του Σαολίν, διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά, το πρωί της Κυριακής 1η Μαρτίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου.
Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Σαολίν Κουνγκ Φου Ν. Ελλάδας, με τη συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων, του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν και του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες έδωσαν το παρόν στο 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν. τον Ελληνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Σαολίν [ΕΠΟΣ] που ήταν από τους συνεργαζόμενους Συλλόγους Μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν συμμετείχε με 100 Σπουδαστές και Σπουδάστριες, οι οποίοι παρουσίασαν άοπλες και ένοπλες φόρμες δεξιότητας από την παράδοση του Σαολίν.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπεύθυνος του ΕΠΟΣ Σιφού Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης] και ο Σιφού Σι Γιαν Κουνγκ [Κατακαλαίος Δημήτρης]. Οι Δάσκαλοι που συνόδευσαν την αποστολή, ήταν οι Κωστής Νικόλαος, Κοκκάλας Λάμπρος, Καπατσούλιας Παναγιώτης, Αλτάνης Θεόδωρος και Σπυρόπουλος Χρήστος, Αντωνίου Ευσταθία, Τσαμουταλίδη Σταματίνα, Κωστόπουλος Ιωάννης και Μπάννερ Άντριου, Τερζόπουλος Κώστας και Δελής Γιώργος.

Ο Λευκός Λωτός συμμετείχε με τον σπουδαστή Λαγάρα Ανδρέα και την σπουδάστρια Μαρκοπούλου Εύη, οι οποίοι παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την ομαδική βασική φόρμα [Κιν.: chūjíquántou 初级拳头], η Γροθιά των 5 Τεχνικών [Κιν.: wǔbùquán 五步拳], καθώς και την τεχνική Ου Λονγκ Μπα Ντα υπό την επίβλεψη του Δασκάλου τους Άντριου Μπάννερ.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Σιφού του Λευκού Λωτού παρουσίασε το εσωτερικό στυλ «Μέθοδος της Μαλακής Γροθιάς » [Κιν.: shǎolín róuquán gōngfǎ 少林柔拳功法] και τιμήθηκε από τον Διοργανωτή τόσο για την παρουσίαση του όσο και για την παρουσία του στο Φεστιβάλ με έναν αναμνηστικό ενθύμιο.

Στο τέλος του Φεστιβάλ, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΣ Σιφού Σι Γιαν Τζουό [Σταυρίδης Ιορδάνης], δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Σιφού Παπαβασιλείου, τον Δήμαρχο Ναυπλίου τους Δασκάλους που συμμετείχαν και όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, για την στήριξη τη συμμετοχή και τις προσπάθειες τους. Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν έγινε θεσμός και το Ναύπλιο, κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του Πνεύματος και της Ευγενούς Άμιλλας στις Πολεμικές Τέχνες. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να είμαστε και πάλι στο υπέροχο Ναύπλιο γεροί και με μεγαλύτερη εμπειρία.

Φωτογραφίες του άρθρου
Ο Λευκός Λωτός άνθισε στο Ναύπλιο Ο Λευκός Λωτός άνθισε στο Ναύπλιο Ο Λευκός Λωτός άνθισε στο Ναύπλιο




Είμαστε Υποχρεωμένοι να σας Υπενθυμίσουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου https://www.whitelotus.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.