A.Σ. ΛΕΥΚΟΣ ΛΩΤΟΣ

21/06/2016: Ο Λωτός στην Ηλεία με το Τσανγκτσούν

Το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου, 2016, ο Λαοσί του Λευκού Λωτού, μαζί με σπουδαστές και σπουδάστριες του κέντρου, συμμετείχε στην αποστολή του ΕΠΟΣ, που συνόδευε τον δάσκαλο Γου Ουέν Τζουν και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], στην Ηλεία.

Η εξαμελής ομάδα του Λευκού Λωτού, επισκέφθηκε το Σάββατο το πρωί, την Αρχαία Ολυμπία, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του ΕΠΟΣ, που συνόδευε τον κ. Γου Ουέν Τζουν και την σύζυγό του κα. Τζι Τζάο Σια. Ο Λαοσί Μπάννερ Άντριου, μαζί με τον διεθνή αντιπρόσωπο του Κέντρου του Τσανγκτσούν, Λαοσί Τσιμπινουδάκη Γιώργο, τον δάσκαλο του ΠΟΚΕΣΑ, Λαοσί Κατακαλαίο Δημήτρη και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, περιηγήθηκαν στον ιερό αυτό τόπο, κοιτίδα του αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδους.

Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας, η αποστολή του ΕΠΟΣ έφθασε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πύργου. Εκεί, ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό σύστησε τον Πρόεδρο του E.Π.Τε.Πο.T. στους παρευρισκόμενους και εν συνεχεία, ακολούθησαν οι εθιμοτυπικές απονομές αναμνηστικών πλακετών και αναμνηστικών δώρων, μεταξύ των Ελλήνων Δασκάλων και του κυρίου Ουέν Τζουν.

Στις 6:00 το απόγευμα, ξεκίνησε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, με την διδασκαλία της πιο κλασικής και πιο διαδεδομένης παγκοσμίως φόρμας των 24 τεχνικών του Τάι Τζι Τσουάν [Κιν.: èrshísì shì tàijí quán 二十四式太极拳], το οποίο ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Ιουνίου, το πρωί, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, όπου ο Λαοσί Γου Ουέν Τζουν, δίδαξε Μπατζί Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路], το στυλ των Οκτώ Επιθέσεων, ενός στυλ με σημαντικές επιρροές από το Σαολίν, καθώς ο ιδρυτής του Wu Zhong [Κιν.: wú zhōng 吳鍾 1712 ~ 1802], έμεινε και σπούδασε έξι χρόνια στο ναό Σαολίν.

Η διημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, και μετά το αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμή των καλεσμένων, που παρέθεσαν η Διοίκηση του Σωματείου του Πύργου παρουσία του Δάσκαλου Καπατσούλια Παναγιώτη, η αποστολή του ΕΠΟΣ αναχώρησε για την Αθήνα.

Φωτογραφίες του άρθρου
image

image




Είμαστε Υποχρεωμένοι να σας Υπενθυμίσουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου https://www.whitelotus.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.