A.Σ. ΛΕΥΚΟΣ ΛΩΤΟΣ

04/02/2015: 1η Αξιολόγηση για το Λευκό Λωτό

Επιτυχής ήταν για τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες του σωματείου Σαολίν του Λευκού Λωτού, η Σύνοδος Αξιολόγησης, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 2015, στις 1.30μμ. Η Αξιολόγηση αυτή ήταν η πρώτη, για το Λευκό Λωτό, καθώς οι δραστηριότητες της ομάδας ανάπτυξης Σαολίν του σωματείου, ξεκίνησαν ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2014.

Την επίβλεψη του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, με επικεφαλείς της επιτροπής Αξιολόγησης το Δάσκαλο Σταυρίδης Ιορδάνης - Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν [ΕΠΟΣ] και τον Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας [ΠΟΚΕΣΑ], Δάσκαλο Κατακαλαίο Δημήτρη - Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空].

Η εξεταστική επιτροπή αποτελούνταν από τους αναγνωρισμένους από το ΕΠΟΣ δασκάλους, ενώ συμμετείχαν επίσης και οι πρώτοι τελειόφοιτοι από την Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ» Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Αντάρη Κωνσταντίνα, Γιαννακοπούλου Άννα και Καπάϊ Αντριάν.

Η σύνοδοι Αξιολόγησης αποτελούν μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Σαολίν και για το λόγο αυτό έχουν σημαίνουσα βαρύτητα, αφού προσδίδουν εγκυρότητα στη συστηματική μελέτη της Πολιτιστικής Κουλτούρας του Σαολίν και ανυψώνουν το επίπεδο στις τεχνικές και τη θεωρία των πολεμικών τεχνών του Σαολίν.

«Η πρόοδος όλων είναι φανερή και είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα κι έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σιφού του Λευκού Λωτού Άντριου Μπάννερ.

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου, τα μέλη της Επιτροπής συνεχάρησαν τον Σιφού Άντριου Μπάνερ, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει επιτελέσει τόσο μεγάλο έργο και επιπλέον από δω και στο εξής όλοι αναμένουμε και την εμφάνιση των Σπουδαστών και των Σπουδαστριών του Λευκού Λωτού, στις επικείμενες διοργανώσεις και Πολιτιστικά Φεστιβάλ του 2015.

Οι Επιτυχόντες Σπουδαστές & Σπουδάστριες του Λευκού Λωτού είναι:

1ο Ντουάν Ουέϊ Αρχικού Επιπέδου

Άνθιμος Δημήτρης
Μαρκοπούλου Έρη
Βερούκη Παυλίνα-Αλέξια
Λαμπράκης Ευάγγελος
Λαμπράκης Θεόδωρος
Λαγάρας Ανδρέας

Ο Δάσκαλος μας συμμετείχε επίσης στα σεμινάρια Μαλακής Γροθιάς που ήταν μόνο για δασκάλους και που έλαβαν χώρα το πρώτο στη λέσχη της Ο.Α.Σ.Κ.Φ.Η. “ΑΝΕΜΟΣ” στην Ηλιούπολη το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 2015 και περιελάμβανε την 4η Ροή Τεχνικών της 1ης Φόρμας της Μαλακής Γροθιάς [Κιν.: yī lù róu quán sì gè jì qiǎo 一路柔拳四个技巧] και τη διδασκαλία της «Μεθόδου της Μαλακής Γροθιάς των 6 Κατευθύνσεων» [Κιν.: shǎo lín róu quán liù hé gōng fǎ 少林柔拳六合功法] και το επόμενο την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, στη Λέσχη του Κόκκινου Φοίνικα στη Λυκόβρυση όπου και ολοκληρώθηκε η 5η Ροή Τεχνικών της 1ης Φόρμας της Μαλακής Γροθιάς [Κιν.: yī lù róu quán wǔ gè jì qiǎo 一路柔拳五个技巧], κλείνοντας έτσι ουσιαστικά τον πρώτο κύκλο Σπουδών και Συστημικής Διδασκαλίας της Μαλακής Γροθιάς του Σαολίν για τους Δασκάλους του ΕΠΟΣ.

Φωτογραφίες του άρθρου
1η Αξιολόγηση για το Λευκό Λωτό




Είμαστε Υποχρεωμένοι να σας Υπενθυμίσουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου https://www.whitelotus.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του aristomachos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.